Dragon Year

Drac és un símbol multicultural, és a dir, és derivat de la mitologia i de la tradició, catalana, asiàtica, grega i també escandinava.

El drac que va matar el cavaller per conservar la humanitat, després aquesta tradició es va convertir en el dia st. valentí català; el drac amb dues grans ales i una llarga cúa, que sempre surt a les películes modernes, com “Harry Potter, Eragon…“, això és un estil escandinau; però el drac oriental, o asiàtic, un animal imaginari i espiritual, de classe rèptil i és d’element aigua (això a diferència del drac occidental, que és de foc).

Segons els escrits antics, el drac era un animal transport, que portava gent i és ràpid, però amb el temps, els escrits més recents (més de 4000 anys abans), comença a aparèixer que no existeix el dit animal, així doncs, es va convertir en un animal sagrat i espiritual, més tard, els dirigents de cada tribu utilitza aquest animal com el màxim representant espiritual, finalment, és el símbol representatiu de la comunitat xinesa.

Què és l’esperit del drac per la Gran Xina? Hi ha un conte antic que descriu així: els peus del drac són les terres, el cor és l’esperança i la il·lusió del poble, l’alma descriu la historia del poble, la seva columna aixeca els ulls del poble i la seva sang inacaba als rius del poble. Molts historiadors varen descriure el poble xinès com la generació del drac i està a la cinquena posició del horòscop xinès, després del conill i abans del serp.

Així, per aquest nou any 2012 que ens espera: per la civilització maya, s’acaba el seu calendari (quin perill!…), per la civilització europea, el febrer hi ha un dia més i per l’Asia, treze mesos en total.

També en la societat, hi haurà un petit augment de la taxa de natalitat, potser això és degut que hi ha moltes families els agrada que el seu nen o nena nasqués en aquest any, quan acabi l’any, podem fer una comparació del registre dels anys del drac. A més, serà un any d’il·lusió, d’oportunitats i sobre tot de transició, una transició cap a un món 2.0, o bé 3.0

Res a dir, desitgem que tot podrà cumplir! Feliç any nou!

 

Advertisements

About Swordsun

Just try to impact the world although nothing can change the world.
This entry was posted in China 中国 and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s